RESEPI: Biskut Coklat Irsalina

/
0 Comments
Assalam. 
Anda baca sebab anda nak buat biskut kan?
Sehr gut!
Jom saya ajar. 

BAHAN-BAHAN

A
250gm mentega / 1 stik Buttercup
160gm gula perang / 1 cawan

B
340gm tepung gandum / 3 cawan
60gm tepung jagung / setengah cawan
160gm serbuk koko / 1 cawan
1 sudu teh soda bikarbonat / setengah sudu sup
1 sudu teh garam / setengah sudu sup
Cip coklat secukupnya (Optional)

ARAHAN

Pukul Bahan A dengan mixer hingga kembang atau sebati.

Gaulkan Bahan B dalam mangkuk besar menggunakan sudu.

Masukkan secawan demi secawan Bahan B dengan adunan Bahan A dalam mixer sehingga menjadi doh ( tidak melekit dan tidak melekit pada gerudi mixer ).

Masukkan cip coklat dan gaulkan menggunakan sudu.

Bentukkan adunan doh kepada saiz kecil yang bulat ( ikut kreativiti ).

Bakar pada suhu 180°c selama 15-20 minit.





Dah cuba, let me know how it taste.

Danke. Bibinamet.



You may also like

No comments:

Powered by Blogger.